Praktijk Levensvreugde

Burg. Martenslaan 73, 3956 EL Leersum

tel. 0343-451166

 

Productbeschrijving   DogVital®

Dit supplement is met helende energie verrijkt en geeft een 2 tot 4 keer hogere effectieve opname. Het werkt direct op extra cellulair, cellulair en celkern niveau.

ToepassingDog Vital - Levensvreugde

De DogVital is een product dat voorziet in de behoefte aan een middel dat de genezing van gewrichts- en spierklachten bij honden krachtig ondersteunt. Het middel wordt in een hogere dosering ook met succes toegepast voor paarden.
Volgens de nieuwste orthomoleculaire inzichten kunnen artrose en reumatische artritis alleen effectief worden behandeld als het hondenlichaam kan worden aangezet het gewrichtskraakbeen tegen verdere beschadiging te beschermen. Bovendien kan het lichaam worden aangespoord om meer gezond en veerkrachtig kraakbeen aan te maken. Dit kan door middel van suppletie van de stoffen, die noodzakelijk zijn bij de productie van soepel kraakbeen. Vitamine C en de aminozuren Glucosamine en Chondroïtine behoren tot deze basisstoffen.

Glucosamine is de belangrijkste grondstof voor de aanmaak van kraakbeen en de synoviale vloeistof, het smeermiddel van gewrichten. Onderzoek heeft aangetoond dat glucosamine tenminste 4 tot 10 weken nodig heeft voordat resultaten merkbaar worden. Dog Vital - gezonde hond - Levensvreugde

 

Praktijkonderzoek laat zien dat suppletie met chondroïtine, vooral op de lange termijn, de pijn verlicht en dat gewrichten weer beter functioneren. Organisch zwavel (MSM) verlicht de pijn en de gewrichtsontsteking wordt hiermee op een natuurlijke manier afgeremd.

 

 

Gebruik / Samenstelling

DogVital bevat naast hoge dosering glucosamine, chondoïtine en MSM ook vitamine C, mangaan en magnesium en wordt toegepast bij gewrichtspijn, gewrichtsslijtage (artrose), gewrichtsontsteking (osteoartritis), reuma, zwakke of beschadigde pezen en gewrichtsbanden (verstuiking), wonden en arteriosclerose (ook preventief). Het wordt ook gebruikt bij epileptische aanvallen, voor een vlot en soepel gangwerk van de hond en bij stress.

 

Dosering:
- 1 volle maatschep van 9 gram per dag, voor een grote hond (Duitse Herder, Rottweiler)
- Minder dan een half maatschepje voor een middel grote hond (Kooikerhondje, Beagle)
- Een thee lepeltje voor een kleine hond (Teckel, Jack Russell Terriërs)

Toedienen: Het poeder over het eten strooien en wat nat maken met de plantenspuit. Honden eten het graag op. Bij voorkeur in de avond geven, tenzij anders voorgeschreven.

 

Inhoud: 400 gram

Ingrediënten per 9 gram (1 volle maatlepel) -elementair:
Glucosamine Sulphate 1000 mg
Chondroitine 500 mg
MSM 3000 mg
Vitamine C 100 mg Dog Vital - Levensvreugde
Vitamine B6 25 mg
Mangaan 20 mg
Magnesium (citraat) 850 mg
Calcium (chelaat) 425 mg

Opmerking: na gebruik de verpakking goed sluiten.

Prijs: € 44,50 / pot (ca. € 0,20 - €0,90 / dag afh. gewicht) november 2013.

 

 

Ervaring Cliënt

Onze hond was een paar jaar geleden ziek geworden, lusteloos, stijve ledematen, niet onze vrolijke hond. De dierenarts vertelde dat ze waarschijnlijk een virusinfectie had maar om het zeker te weten, moesten er foto’s gemaakt worden. De foto’s wezen niets uit qua virus infectie maar we zagen wel dat haar ruggengraat vergroeiingen vertoonden. De dierenarts noemde dit spondylose en heeft haar gecorrigeerd met chiropraktie. Dat ging een paar jaar goed, tot ze weer na een actieve vakantie niet meer stil kon liggen, niet meer op de bank kon klimmen en eigenlijk niet meer wilde wandelenDog vital - Levensvreugde - gewrichtspijnen Heupdisplasie atrose gewrichten pezen.

We dachten dat ze pijn had. Weer naar de dierenarts, zij constateerde een versleten onderrug, heup dysplasie aan één kant, en artrose in haar voorpoten. Ze adviseerde om haar glucosamine te geven voor haar gewrichten en gaf een middel mee die via de apotheek te krijgen was voor mensen. De hond wilde de pillen niet nemen, gaf bijna over om ze weer uit te spugen, terwijl ze altijd heel makkelijk geweest is met medicijnen innemen. Onze hond wilde de chemische pillen niet.

Via een kennis werd ik geattendeerd op de DogVital, een hoog gedoseerde gewrichtsgranulaat met onder meer glucosamine, chondroitine, oDog Vital - Natuurlijke pijnstiller dysplasie versleten gewrichten honden vitaliteit gewrichtspijn atroserganisch zwavel, vitamine C en magnesium. Ik geef het nu opgelost in water via een spuitje in haar bek.

 

Ze is weer vrolijk, gaat graag mee wandelen (niet te lang, maar soms toch nog wel een uur achter elkaar), en heeft volgens ons geen pijn meer. We doen soms nog een hele lange wandeling van een dag, 8 km, en geven haar gewrichtsgranulaat naar behoefte.

 

Sjierk en Inge met hun hond, Amber.