Vrij zijn dat wil iedereen!

Maar hoe bevrijd ik mijzelf van negatieve gedachten, een irriterende relatie, een ziek lichaam, dwangmatige handelingen (gokken, roken, alcoholisme, fobieën), steeds weer piekeren, paniek aanvallen, hevige vermoeidheid, depressie, overgewicht of een lelijke huid? Het lijkt haast onmogelijk om echt vrij te zijn.

Maar er is hoop!

Onthechten is het toverwoord Onthechten van materie is een keuze. Best wel moeilijk want luxe is ook leuk Waar wij als mens ons niet van bewust zijn is, dat onthechten van ellende, pijn en verdriet, ook een keuze is. Maar op een of andere manier laten wij het levensverdriet niet los.

Kunnen wij die ellende misschien nog ergens voor gebruiken?

Nee, zeggen wij dan heel bewust. Maar helaas, onbewust zeggen wij ja Zelfsabotage heet dat. “Ach bij mij is het al jaren zo” of “Nee, te zweverig voor mij, ik neem wel een anti-depressiva”. Je zou toch maar gelukkig zijn en je lekker vrij voelen.

Echt vrijheid kunnen ervaren betekent dat je bewust en onbewust in balans bent. Daardoor ervaar je innerlijke vrede, dankbaarheid en een totaal gevoel van welbehagen.

 

Zelfbevrijding, hoe gaat dat dan?

In je onderbewuste zijn je onverwerkte emoties opgeslagen. Door inzicht te verkrijgen in je emoties kan je het onderbewuste naar boven halen, naar het bewustzijn dus. Om zo inzicht en begrip te krijgen voor al je onbegrepen gevoelens en patronen.(NEI-therapie en Chakra psychologie). Gevoelens van onvrede in je zelf, gebrek aan zelfvertrouwen/onzekerheid, verdriet, angst, boosheid, frustraties in relaties enz.

Deze onbegrepen gevoelens geven, als er niet naar geluisterd wordt, uiteindelijk fysieke klachten (b.v. hoofdpijn, keelpijn, huidproblemen, hartkloppingen, hormoonproblemen, depressie, enz en/of (dwangmatige) gedragspatronen zoals; Fobieën, roken, alcoholisme, gokverslaving enz.

Jouw eigen emoties (vaak diep weg gestopt) zijn dus de sleutel naar zelfbevrijding!

 

Home        vervolg: zie behandelingsplan