GEZONDHEIDS ABC:

 

ADHD, PDNOS, Autisme, Dyslexctie

ADHD PDNOS ODD autisme dyslectie ritaline hartfalenADHD, ODD is gedrag van kinderen (maar ook van volwassenen) wat sterk afwijkt van wat normaal gevonden wordt. Kinderen voelen zich de hele dag opgejaagd, zijn snel boos en kunnen emotionele gebeurtenissen niet goed inschatten en/of verwerken.
Ouder en leerkrachten op school weten zich soms geen raad met deze kinderen. Regulier wordt Ritaline voorgeschreven.
Ritaline maakt het kind makkelijker in de omgang. Maar hoe gaat het met het kind zelf? Van buiten is er geen storm meer maar van binnen des te meer! Kinderen met ADHD geven vaak aan de volwassen aan dat zij zich zelf ook beter voelen. Maar dit komt met name omdat hun omgeving “liever” op hun reageert.
Ritaline veroorzaakt hartfalen bij kinderen.
Door de vele Amerikaanse onderzoeken is in Amerika Ritaline verboden. In Nederland gaan wij rustig door met het voorschrijven van Ritaline.
ADHD PDNOS ODD autisme dyslectie ritaline hartfalenAls u als ouder bewust geworden bent en geen Ritaline aan uw kind wil geven, neem dan contact op met de vitaliteitcoach van deze site. De Vitaliteitcoach helpt de Ritaline weer af te bouwen en tegelijkertijd wordt een andere manier van behandelen van ADHD ingezet. Voeding speelt een belangrijke rol hierbij. Het kind gaat zich beter voelen. Krijgt meer rust van binnen en kan zich weer beter concentreren.
De ouders leren om beter met het gedrag van hun kind om te gaan en leren hoe zij het “ADHD-gedrag” kunnen voorkomen, door het kind beter te begrijpen.
Dit alles gaat spelenderwijs. Kinderen vinden het erg leuk om in de praktijk Levensvreugde te zijn

<terug naar gezondheids ABC>

 

 

 

 

Astma

Astma chronische ontsteking luchtwegen pufje neusspray corticosteroidenAstma is een chronische ontsteking van de luchtwegen. Mensen met Astma kunnen plotseling kortademig worden hetgeen met een piepend geluid gepaard gaat. De luchtwegen worden snel geïrriteerd door  
allerlei stoffen uit de lucht. Veel mensen zijn dan ook allergisch.
Regulier wordt een neusspray (“een pufje”) voorgeschreven.
Dit middel bevat Corticosteroïden.
Corticosteroïden remmen de acute ontstekingsreactie waardoor je weer vrij kan ademen.
Het vervelende is dat Corticosteroïden het hele immuunsysteem remmen, dus ook je afweersysteem tegen griep en verkoudheid en je eigen kanker-detectie-systeem.
Corticosteroïden zijn ontwikkeld voor tijdelijk gebruik.
Het is een soort noodrem. Zeer noodzakelijk en levensreddend dus. Maar niet 24 uur 7 dagen in de week gebruiken want dan is je lichaam niet meer beschermt tegen virussen en bacteriën van buiten af. Beter is om het lichaam te helpen, dan alleen maar af te remmen.
De vitaliteitcoach helpt jou om een zo goed mogelijk evenwicht hier in te vinden. Allergieën worden aangepakt. Ook wordt er op emotioneel gebied gekeken, omdat Astma nu eenmaal verergert bij stress. Voeding wordt ook aangepast. Je geeft je lichaam een kans te herstelen. Je leven wordt niet meer zo afhankelijk van een “pufje”. En jouw immuunsysteem (natuurlijke afweer) kan haar levensreddende taak weer oppakken.

<terug naar gezondheids ABC>

 

 

Angsten

Angst is een emotie die functioneel is als er gevaar aanwezig is zodat je snel kan handelen in vluchten -vechten of verstijven. Maar als angst een blijvende, steeds terugkomende emotie is geworden die niet gekoppeld is aan een beangstigend feit in het heden, dan is angst een stoornis geworden.Angsten nachtmerries bang zijn fobieen antidepressiva emoties stress
Regulier wordt vaak antidepressiva voorgeschreven. Antidepressiva haalt de dalen uit je leven maar ook de toppen! Het leven gaat op bepaalde gebieden onbewust aan je voorbij. Want je loopt wat verdoofd rond. Wat de dokter vaak niet verteld is dat je na lang gebruik haast geen orgasme meer kan krijgen en dat ook je libido drastisch daalt. Dit brengt met zich mee dat er op relationeel gebied spanningen kunnen ontstaan. En daar zat je nu net niet op te wachten!
Reguliere therapie wordt ook vaak toegepast.
Tijdens deze reguliere therapie wordt te vaak rationeel gekeken waar het emotionele probleem zit. Daarbij krijg je de kans de emotie weer te voelen en beter te verwerken. Maar wat nu als je niet weet waarom je nu zo angstig door het leven gaat? De angst zit dan veel dieper, diep in je onderbewust-zijn dus.
Beter dan een antidepressiva te slikken en dus niets oplossen, is, om samen met de vitaliteitcoach te kijken in je onderbewustzijn. De NEI en Chakra psychologie therapie is heel effectief en lost problemen ter plekke op. Je gaat weer meer dromen en je verwerkt beter je emotionele problemen bewust en ook onbewust. Het leuke is dat als er weer naar je angsten gevraagd wordt, je bemerkt dat je niet meer zo angstig bent!   

<terug naar gezondheids ABC>

 

 

Cholesterol

Cholesterol statinen Lipitor HDL LDL Satinen - adhd astma angsten cholesterol darm diabetes depressie eczeem hoofdpijn hoofdpijn nachtmerries nekherniaEen te hoog cholesterol in het bloed is een sluipende ziekte. Je merkt het niet direct, maar het richt veel schade aan in je lichaam. Regulier worden Statinen voorgeschreven b.v. Lipitor.
Deze Statinen hebben hele vervelende bijwerkingen zoals, pijn bij bewegingen, erg moe de hele dag, duizelig enz. Het bloedbeeld ziet er na gebruik goed uit maar jij voelt je ellendig.
Daarbij komt nog dat de Statinen al het cholesterol afbreken. Dus ook het goede cholesterol, het HDL. Dat wil zeggen dat het isolerende “beschermjasje” rond om het hart ook wordt uitgedaan. En dit veroorzaakt weer hartkloppingen.
Beter is om je leefstijl aan te passen. Maar dan op zo’n manier waarbij jij je helemaal kan vinden. En waar jij zelf helemaal achter staat, zodat je het makkelijk en probleemloos vol kan houden!
De vitaliteitcoach helpt jou de Statinen af te bouwen en een nieuwe gezonde lifestyl aan te leren. Jij krijgt er weer een gezond, energiek en vrolijk leven voor terug.

<terug naar gezondheids ABC>

 

 

Darmproblemen

Darm diarree buikpijn antibiotica opgeblazen gevoel Lipitor HDL - adhd astma angsten cholesterol darm diabetes depressie eczeem hoofdpijn hoofdpijn nachtmerries nekherniaVaak weten mensen niet eens dat zij een darmprobleem hebben. Want ik poep goed dus alles is oké, toch? Niets is minder waar. Darmproblemen kunnen al jaren aanwezig zijn maar je merkt er nog niets van. Je lichaam doet wel iedere dag zijn best om te compenseren, maar niet tot in de eeuwigheid. Als het lichaam het niet meer goed kan opvangen komen de herkenbare klachten naar buiten zoals vaak buikpijn, opgeblazen gevoel, continu diaree, snelle gewichtstoename of snelde gewichtsafname enz. Regulier worden vaak middelen voorgeschreven die de klacht verminderen zoals, diaree remmers, antibiotica, pijnstillers of anders. Maar het werkelijke probleem, de oorzaak wordt bij deze middelen niet opgelost. Hierdoor ontstaan chronische darmproblemen en wordt de ommekeer steeds moeilijker. De vitaliteitcoach richt zich op de oorzaak van het darmprobleem. De darmflora wordt verbeterd, de peristaltische bewegingen van de darm worden bevorderd, het voedingspatroon wordt aangepast en allergieën worden opgelost. Ook wordt er op emotioneel gebied gekeken. Want kinderen kunnen vaak door zenuwen of blijvende zorgen, buikpijn hebben. Het resultaat van de behandeling is makkelijk te meten, want na de behandelingen zal de darm zonder (farmaceutische) onderdrukkende middelen en zonder buikpijn weer goed gaan functioneren.  

<terug naar gezondheids ABC>

 

 

Diabetes

suikerziekte diabetes alvleesklier bloedsuikerspiegel insuline type I type II- adhd astma angsten cholesterol darm diabetes depressie eczeem hoofdpijn hoofdpijn nachtmerries nekherniaDe Alvleesklier van diabetes patiënten kan geen insuline om het meer aanmaken. Hierdoor gaat de bloedsuikerspiegel in het bloed omhoog. Dit veroorzaakt grote schade aan de weefsels in het lichaam. Mensen met Type I diabetes moeten insuline spuiten. Mensen met Type II krijgen op latere leeftijd diabetes. Vaak wordt dit mede veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. Regulier wordt door diëtisten geadviseerd, light-producten te eten en Becel te smeren op de boterham. Dit zijn achterhaalde adviezen.  De light-produkten zijn vaak kankerverwekkend (Google maar eens op E950/E951 en de gevaren) en light produkten geven juist een verkeerd signaal aan het lichaam Het lichaam raakt niet verzadigd zodat je alleen maar meer gaat eten.
Becel is een “ uitelkaarval boter” en slecht voor je immuunsysteem. De vitaliteitcoach helpt je de juiste voeding te vinden. Anders te eten, beter te bewegen en zorgt dat jij weer lekker in je vel gaat zitten.

<terug naar gezondheids ABC>

<Home>