Enneagram Coaching

 

Met behulp van het Enneagram wordt gekeken naar de invloeden van emoties op hersenen en anders om. Al vanaf de eerste 3 maanden, als wij ontdekken dat wij gescheiden zijn van de moeder, creëren wij een specifieke overlevingsstrategie, een Enneagram type, om onze basisbehoeften (drinken, knuffel, schone luier) op te eisen.

Er bestaan 9 Enneagram typen. Zoals het type 2, de HELPER, een sociale houding laat zien, die lacht als mamma eindelijk komt of het type 8, de BAAS, die schreeuwt tot hij rood ziet tot dat mamma met eten komt.
Deze houding heeft gewerkt dus dat blijven wij ons hele leven onbewust doen.  Maar dan voor andere behoeften, zoals bv. voor waardering of respect.
Door dit gedrag zijn ook onze neurotransmitters uit balans geraakt. Zo heeft de Helper een verhoogde concentratie Oxytocine (het zorg-stofje) in de hersenen.

Tijdens de sessies wordt je eerst bewustgemaakt dat jij deze overlevingsstrategie (gedrag) steeds laat zien om in een bepaalde behoefte te worden voorzien. Je ben dus NIET VRIJ  in je handelen. Daarna wordt met bepaalde technieken dit besef geïntegreerd. Hierdoor verandert ter plekke je gemoedstoestand, waardoor jouw gedrag automatisch mee verandert. Omdat jouw gedrag wijzigt, daalt ook het verhoogde niveau van de neurotransmitter in jouw hersenen.

Het resultaat is dat je niet meer door het stofje in je hersenen geregeerd wordt, maar echt leeft vanuit je ware zelf. Je ervaart een gevoel van welzijn en vrijheid met meer energie. Je bent minder vatbaar voor ziekten en ander ongemakken. Je bent makkelijk in staat je kernkwaliteiten en talenten te ontwikkelen.
Dit is echt bevrijdend!

 

levensvreugde Home | About Us | Locatie | Privacy Policy | Contact Us | © Praktijk Levensvreugde |