Indien kinderen worden geboren met een niet of nauwelijks werkende schildklier wordt in de reguliere geneeskunde Thyrax gegeven
Dit geneesmiddel geeft na toediening een bloedbeeld waarin de T4 en de TSH waarden normaal worden. Soms kan Thyrax ongewenste bijwerkingen veroorzaken onder andere darmklachten.

Je kunt de schildklier zien als een soort thermostaat, hij is heel moeilijk af te stellen.
Als de schildklier uit balans is, raken ook het immuunsysteem en het hormoonsysteem uit balans.
De ontwikkeling van het kind komt in gevaar.
Daarom hebben die kinderen ook vaak longproblemen, snotneuzen, moeite met leren, moeite met slapen.

De oplossing is, de oorzaak op te sporen en de schildklier te stimuleren zijn oorspronkelijke werk weer te gaan doen.
In mijn praktijk ga ik op zoek naar de oorzaak. Die ligt vaak dieper. Soms is een blokkade de oorzaak. Dit kan op fysiek niveau zijn, maar kan ook op emotioneel, energetisch, mentaal, relationeel of spiritueel niveau liggen.
Deze blokkade in het meridianenstelsel/chakrasysteem wordt opgezocht. Bij een trauma/emotionele blokkade (*1) kan de nodige energie niet naar (in dit geval) de schildklier komen.
Waar door de schildklier stopt met werken. Via chakra en NEI therapie(*2) wordt de blokkade opgeheven, waarna de energie weer gaat stromen. Daarnaast wordt de fysieke schildklier ook acuut geholpen door natuurlijke vitaliteitmiddelen in te zetten.
Tussen de sessies door moeten wel maandelijks de schildklier afhankelijke hormonen (TSH, T4 en T3) worden gecontroleerd. Dus blijf contact met de huisarts of de behandelende specialist houden!

Als de schildklier weer zijn werk hervat, is dit merkbaar in het bloedbeeld. Regelmatig bloedonderzoek is dan ook noodzakelijk. In overleg met de arts wordt het toedienen van Thyrax langzaam afgebouwd. Deze bepaalt naar aanleiding van de bloedonderzoeken of de Thyrax niet meer nodig is (en adviseert dat aan de ouders).
Aanvankelijk zal het bloedbeeld gaan schommelen, daarna zal het een constant beeld geven in de schildklier afhankelijke hormonen. Maar wel met het verschil dat de activiteit die de schildklier aangeeft in dit bloedbeeld, werkelijk door de schildklier zelf wordt geproduceerd.

Als de werking van de schildklier weer hersteld is, is de Thyrax overbodig geworden.
Hierdoor kan het kind zich weer goed ontwikkelen.
Is het niet meer zo vatbaar voor ziekten/verkoudheden.
Slaapt het kind uit zich zelf (zonder medicijnen), waardoor het kind een effectievere slaap verkrijgt.
Daardoor kan het kind de wereld psychisch weer beter aan.
Zit lekkerder in zijn of haar vel.
Deze behandeling is natuurlijk ook toepasbaar bij volwassenen.


Met toewijding,

AdriŽnne van de Ven
Vitaliteitcoach
info@levensvreugde.com

 

*1 Acta Endocrinol (Copenh), 1993;128; 293-296
*2 Complement Ther Clin Pract, 2009; 15:  67-71